PRÁGAI KARÁCSONY KUPA
rta: ferenc Dtum: 2009. december 10. cstrtk, 20:40
Immáron másodszor vettünk részt  a harmadszor megrendezett  Prágai Karácsony Kupán!
Új csapat: 7 fiú és 1 lány.
Nagyszerû rendezés! Kicsit hideg terem! 5 mérkõzés. Sörök, mézespálesz, buli.
Prága kivilágítva éjjel!
A Szóka Orsi 12 góllal gólkirály lett!
Szuper teljesítmény!
Beszámoló a tovább "alatt"!


A KÉT NAP EREDMÉNYEI, HELYEZÉSEK, GÓLLÖVÕK:

LetöltésKicsit késve indultunk, mert a buszt nem tudták idõre odaadni, így kettõ óra helyett 14.45-kor indultunk nyolc fõvel. 7 fiú és az Orsi.

Hát az elõzmény sem volt sima ügy. A Giorgio meggondolta magát, és nem jött. Fáradt, nincs buszcsatlakozás, sokba kerül a pia. A Szilárd bevállalt egy krampusz szerepet, a Laller egészen keddig jött volna, aztán felhívták, hogy vasárnap mennie kell, de nem biztos mondta..aztán majd hív!

Én hívtam csütörtök délután, megy dolgozni. Na aztán keressünk 1 embert 1 nap alatt! A Harcz Gergõ 4 ZH miatt nem vállalta!A Csói Gabi hullafáradt. A Maxi fiam jött volna, de  pénteken délelõtt derült ki, hogy bent kell maradnia a cégben délután! A Piri is jött volna, de este ért volna ide 21 órára!

Aztán a Szabi tette be az „ütõt”, éjjel fájt a torka. Nekem már vagy 4 napja voltak hasonló gondjaim!

A szlovák határig én vezettem, utána a Gábor! A sötét úton saccból mentem, mert késõbb derült ki, hogy rosszul volt beállítva a fényszóró! Matrica 1 szlovákia, matrica 2 csehország, két megállás!

Jó út volt, hamar odaértünk, és elfoglaltuk a szálláshelyet! Majd a bemetróztunk a központba! Aprónk nem volt, de váltottam  mindenkinek a „Pumpa” állomáson! 15 perc alatt beértünk,mászkáltunk 2 órát, ettünk hamburgert, fotókat csináltunk! Rengeteg fekete bõrû invitált bennünk különbözõ zenés helyekre, de ellenálltunk! Vissza fél egykor értünk!

Még fent volt mindenki! Elõvettem pálinkámat, és megkínáltam minden ismerõst : emlékezett is rá a facebookon a Tobias Almén! Éjjel még nem volt hideg, de lehet, hogy a fél hármas lefekvés miatt nem is éreztük! A reggeli mindkét nap fenséges volt, de nem lehetett panaszunk  a többire sem! Reggeli után irány a kék iskola, kocsival 5perc volt! Elsõ meccsünk egy fiatal ambiciózus 16 éves fiúkból álló csapat volt! Lerohantak bennünk, mint Batu Kán 1241-ben! 10 gólt lõttünk, és 30-at kaptunk! Hát bemelegítésnek jó volt! A friss és kezdõ csapatunknak a kis pálya, a 3 másodperc, amit a bírók 1másodpercnek értettek, a rengeteg átadási és átvételi technikai hibák, a „tág” emberfogás, a lacrosse stilus engedése, nem lehet beállni a félkörbe új helyi szabály: hát nem nekünk kedveztek!!!

A svájci játékforma azt jelentette, hogy mindig az azonos eredményt elérõk játszanak egymás ellen! Így mi mindig a vesztesekkel játszottunk, és rendre vesztettünk is, pedig az 5 meccsbõl maximum csak 2x kellett volna!

Az üresjáratokban csak lézengtünk, és más mérkõzéseit néztük. Második meccsünk a Greenbuzzardi nevû svájci csapat volt! A kapus jó volt, a többit soha nem láttam játszani komoly meccsen! Õket, ha mindenki ott van, 15 góllal verjük bármikor! De nem most! Egy góllal kaptunk ki, de nyerhettünk is volna, csak be kellett volna a vagy 60 lövésbõl  kettõt még lõni… Ebéd után a szlovák Chorá Vrany ellen játszottunk. A Múltkor15 góllal vertük Prievidzában a nagy pályán! Itt kettõvel kikaptunk! Mindent kihagytunk sajnos!

Aztán egy lánycsapat ellen játszottunk! A két férfi játékos közül az egyik férfi játékos a cseh válogatottban szokott játszani, a másik gyenge volt! Amikor fent volt minden lövése bement, ha lement simán elhúzhattunk volna mindig annyival, hogy a  visszaálláskor sosem értek volna utol bennünk! De sajnos nem tudtuk most sem helyzeteinket belõni!

A vacsorát is a helyszínen fogyasztottuk el, majd bementünk kaját, sört, ajándékot venni a kis Tescóba!

Lezuhanyoztunk, piáltunk, majd a cseh rendezõkkel együtt elmentünk a bárba! Orsika fáradt volt, így otthon maradt! Sikerült helyet szereznünk. A sör21 korona volt, 230 Forint! Olcsób volt, mint az „A” klubba! Közben kihúzták ajándékainkat. Az élõzenére táncolgattunk,és idõben lefeküdtünk. Hát „k..va” hideg volt, bár a hálózsákom mínusz 7ig van kalibrálva! Ja, és még a buli elõtt megvettem Csói úr iskolájának az ütõket, és Csabi is vett egyet megának!

A reggeli felkelés könnyû volt, a kaja is finom volt, majd visszafeküdtünk, mert az elsõ meccsünk dél körül volt. Ismét a Greenbuzzard ellen játszottunk. Szintén egy góllal kaptunk ki! Ismét nyerhettünk volna! Bár volt vagy 8 perc, amikor nem kapott gólt Gáborunk, és mi jól is lõttünk! Az Orsi végig jól játszott!

Meg is nyerte a nõk góllövõ versenyét! Gratulálok neki! Még soha nem nyertünk-kaptunk ilyent!!

Pedig 1 perccel a vége elõtt idõt kértünk! A Roli támadott, és svájci játékos szándékosan lelópuszizta!

A „spedee” ismert  Kanadai bíró büntetõt adott volna érte,és a labda a miénk lett volna a félpályáról, és kiállította volna!

De itt nem !! A hátralevõ 3 másodpercbe a Csabi belõhette volna az oldalról történõ befutást, de totális lacrosse stílusban kilökték, kiszorították, és abból a helyzetbõl csak vérbeli profik tudtak volna csak gólt lõni!! Nem baj Csabi!

Néha a játék hevébe, sok kimaradt lövõhelyzet, eladott labda, rossz védekezés miatt én is elfáradtam idegileg, mert azért még én sem szoktam hozzá a 7 év alatt a zsinórbeli vereségekhez, és a nálunk gyengébbektõl történõ szíváshoz : biztos mondtam ronda szavakat, de egyiket sem gondoltam komolyan, nem is emlékeztem rá! / kivétel a Bence döntõ szituációban eladott labdájára /

Gyorsan lezuhanyoztunk, megebédeltünk, és indultunk már hazafelé! Sima út, kellemes idõjárás volt hazáig! Idõben értünk haza: 7.30! Kivittük a buszt, majd hazavittem a Gábort!

Köszönjük Gábor  a vezetést!

A házi góllövõ lista:

BENCE 14, ORSI 12, CSABI és ROLI 10-10, ÁDÁM 9, SZABI 5 
Kapcsold rovatok

HírekMagyar Inter-Crosse Egyesület 2002.