BEFEJEZÖ FORDULÓ SZLOVÁKIÁBAN
rta: ferenc Dtum: 2010. mrcius 24. szerda, 20:29
Csak a hõskorban utaztunk ennél többen Szlovákiába.
2004 õszén a Szlovák Kupára 5 kocsival 22 fõ azaz 2 csapat utazott.
Most Szombathelyrõl 9 fõ, Sárosdról 4+3 fõ utazott.
Két Sárosdi újonc is debütált, sikerrel!
A Red Dreamcatchers végre kellõ létszámmal játszhatott!Az elõzõ forduló után többen fogadkoztak, hogy az utolsó fordulóra eljönnek.
Sikerült is. Csak a tesi szakosok hiányoztak? Viszonylag idõben indultunk.
A meghirdetett 17 óra után 15 perccel. Én voltam pont hétvégés a koleszban..
Végre eltudott velünk jönni két profi nõi játékosunk is: AXI és Era. Jót tettek a csapattal, mert a hangulat is feljavult! A szokásos 9 személyes Renault Traffic-ot kaptuk. A sofõrünk Bali volt! Gyõrig elõl ültem, majd az Axi ült az Era mellé. Ketten jobban elfértek elõl! A másik BRIGÁD-dal Komáromban találkoztunk, bár kicsit késve érkeztek, mert sok kocsma esett az útba mondták. A hidat javítják, így kerülgettük a nyárfákat és a sportszerû szlovák autókat. A másik autóban Fibi, Giorgio, Balázs és a kis Giorgio ült. A másik kocsi 20 perc késéssel jön mögöttünk mondták. 22.20-ra értünk a szállásra, pont, amikor a mi Pistánk érkezett. Bepakoltunk a szobába, páran ottmaradtak, hogy a wiskyt cólával bekeverjék..Mi szokás szerint a Tescóba mentünk kajáért és „kék” sörért. Majd a szálláson megkajáltunk. A 20 perc késésbõl vagy 2 óra lett, de végül is épségben befutott a szurkolói különítmény. Reggelig beszélgettünk, és „kék” sört pusztítottuk, persze a mézes pálesz is fogyogatott, és a whisky is!
A reggeli felkelés már nehezebben ment egyeseknek.
8 óra 15 körül értünk a csarnokba. Bõven volt idõnk bemelegíteni, sõt még sokat lõttünk kapura is! Sajnos nagy hátrányunk, hogy csak itt tudunk játszani komoly ellenfél ellen. Így az elsõ negyed elszállt, a második is. A harmadikban lõttünk zsinórban 5 gólt. Ekkor a remény felcsillant!! Játszhattak az újoncok is, sikerült azalatt a 2-3 edzés alatt az alapokat megtanulniuk. Itt már csak a szabályokat kellett élõben alkalmazniuk. Végül is 26-20-ra kikaptunk! A második meccsen bíráskodtunk: a szokásos Bali-Giorgio páros.
A második meccsen nyernünk kellett, hogy az elsõ négybe kerüljünk. Legutóbb nyerõ állásból  az utolsó másodpercben döntetlenre mentette Szilárd a csapatot! Most is szinte végig vezettünk! Az utolsó 2 percben vagy négy góllal! De most a szerencse is mellénk állt, mert 25: 24 re nyertünk! Végre! Bár a Sibirski Tigri ellen szerettünk volna játszani, de ehhez a Chorét is vernünk kellett volna! Több esélyünk lett volna ellenük, mint ahogy ezt az ellenük játszott 2 meccs is bizonyította.
Gyorsan lefürödtünk, és 19 óraára haza is értünk a csapattal.
Legközelebb április 24-én játszunk a rájátszásban, és akár elsõk lehetünk a szabályok szerint!
De a harmadik hely az kötelezõ, mert  reálisan az a megérdemelt helyünk!
Remélem, hogy a következõ azaz az utolsó fordulóra már végre a teljes csapat eltud jönni!
Természetesen a Laller és a Csói Gabi is!!

Szakály Ferenc

Eredmények: letölthetõ
 


Magyar Inter-Crosse Egyesület 2002.