SZLOVÁK LIGA 4. FORDULÓ
DŠtum: 2010. januŠr 22. pťntek, 16:06
Rovat: Hírek


A Liga 4. fordul√≥j√°n voltunk Prievidz√°ban. Nekünk ez volt a 3. fordul√≥nk.
Nehezen √°llt össze az utaz√≥ keret.
Egy cserével utaztunk el a legnehezebb fordulóra.
Velünk jött Szabi bar√°tn√Ķje is. Az USA-b√≥l l√°togatott hozz√°nk el!
K√°r, hogy nem Lacrosse-zott!!

Az eddigi eredm√©nyek, g√≥lok, m√©rk√Ķz√©sek: kattints r√°!
Rögtön az eredm√©nyekkel kezden√©m:

Els√Ķ m√©rk√Ķz√©s:                HUN       :    SIBIRSKI TIGRI

                                            10         :                 40

M√°sodik m√©rk√Ķz√©s:       HUN         :       IKP BYCI

                                             21          :               23

Harmadik m√©rk√Ķz√©s:     HUN         :       PAMPUCH

                                            10           :               40


Szeptemberben azzal a sz√°nd√©kkal neveztünk be a Szlov√°k bajnoks√°gba, hogy v√©gre j√°tszhassunk, √©s ne csak a kup√°kon kerüljünk szembe igazi ellenfelekkel!

Miel√Ķtt jeleztem indul√°si sz√°nd√©kunkat, el√Ķtte megk√©rdeztem, hogy leszünk –e minden alkalommal velem együtt kilencen!

Igen.

R√©szemr√Ķl a kiutaz√°s költs√©geit el√Ķteremtettem.

Az alkalmank√©nti 1500 forint egy√©ni hozz√°j√°rul√°st senki sem kifog√°solta. De nem is sok összeg! A busz b√©rl√©se, √©s az üzemanyag 40 ezer forint volt alaklmank√©nt!

A kaj√°lni, pedig otthon is kell! Soha nem ettünk √©tteremben. A sör √©s a hideg kaja, pedig a Prievidzai Tescoban olcs√≥bb, mint n√°lunk! De a sör, m√©g a b√°rban is olcs√≥bb, mint az „A” klubban a f√Ķsulin!

A sof√Ķr is √©n voltam, a Laller, √©s a Bali! A többieknek csak ülniük kellett azt az 5 √≥ra utat!

Rögtön ki is emeln√©m a Varju Szabit! Szinte egy √©v kihagy√°s ut√°n minden alkalommal eljött velünk, annak ellen√©re, hogy nem is tesi szakos!

S√Ķt el√Ķtte nem is sportolt versenyszer√Ľen!

Sz√≥val a l√©nyeg! Az indul√°si id√Ķpont el√Ķtt 3 h√©ttel, de ha pontos akarok lenni, akkor azt mondhatom, hogy m√°r okt√≥berben tudhatta mindenki az 5 fordul√≥ id√Ķpontj√°t!

Sz√≥val megk√©rdeztem e-mailban: ki jön, vagy ki nem? Ketten v√°laszoltak: Bali √©s a Szil√°rd, illetve az Era √©s az Axi is jelezte, hogy dolgoznak!

De a G√°bor is sz√≥lt, hogy elig√©rkezett B√©csbe! Ez nem is volt gond mert kapusunk volt! A Csabi, pedig vele mindennap tal√°lkoztam, semmit nem mondott! Gondoltam egy√©rtelm√Ľ: jön! Az √Ād√°m is mell√©besz√©lt, mert kedden is azt mondta, hogy temet√©sre megy! Ami csütörtökön volt, √©s nem p√©nteken!

Mindent meg√©rtek, de az√©rt elv√°rtuk volna mi többiek: az utaz√≥k, hogy egyenesen sz√≥ljanak, √©s id√Ķben, hogy nem jönnek!

Az utols√≥ pillanatban, egy nappal az utaz√°s el√Ķtt, kit lehet m√°r megk√©rni???

A Roli eljött volna, de sajnos nem sikerült neki a csütörtöki vizsga! A Bence, pedig a szerdai edz√©sen utols√≥ pillanatig vacil√°lt! Pedig Kom√°romban szombat este 19. 30 √≥rakor √°tsz√°llhatott volna a hazafel√© tart√≥ vonatra! De sajnos r√©gen l√°tta a bar√°tn√Ķj√©t: mondta!

A Csabi Budapestre ment kir√°ndulni…

√ćgy p√©ntek d√©lut√°n elindultunk összesen heten! Soha ilyen kevesen!!!

A kapus Bali.

J√°t√©kosok:  Tuboly Szil√°rd

                      Ol√°h Istv√°n √©lete els√Ķ m√©rk√Ķz√©se el√Ķtt

                R√©csi Andr√°s, aki legut√≥bb okt√≥ber 14-√©n volt edz√©sen,addig is m√©g csak ötödször, mert          ut√°na s√ļlyos beteg lett,√©s az√≥ta 1 centim√©tert sem futott!!!

                    Varju Szabolcs

              Szak√°ly Ferenc, mint az egyetlen CSERE!

Egy m√©rk√Ķz√©s: 4x12 perc j√°t√©k. 3 m√©rk√Ķz√©s=12x12 perc j√°t√©k=144 perc,√©s mindez csere n√©lkül,mert az√©rt az √©n rossz l√°bammal nem sz√°m√≠tok cser√©nek.
Nagy tettet vittek v√©ghez a fi√ļk!

√Čs v√©gül elfelejtettem m√©g megeml√≠teni a busz 7. utas√°t a Szabi nagyon b√°jos „amerikai” bar√°tn√Ķj√©t: rem√©lem j√≥l √≠rom le a nev√©t: fonetikusan  K√©ri.

Bocsi, ha elírtam volna!

Sz√≥val 16 √≥ra 20 perckor indultunk. Csak a j√≥ id√Ķ miatt izgultam! Ne essen a h√≥, √©s ne cs√ļsszon az √ļttest!

4 h√°l√≥zs√°kot vittem magammal. Kett√Ķt frissen vettem a k√©t √ļjoncnak. Kicsit izgultam, hogy a sz√°ll√°son meleg legyen-meleg volt! √Čs a csarnokban sem legyen hideg, nem is volt olyan hideg mint legut√≥bb!

5 √≥ra √ļt ut√°n sim√°n oda√©rtünk a gyerekcentrumhoz! Egy SMS,√©s a Pista  jött is 8 perc m√ļlva. Sz√°ll√°s elfoglaltuk, majd a Tesco: sörök stb v√©tele!

Vacsora a Pist√°val! Fot√≥k, sörözget√©s, majd f√©l kett√Ķig MAKACSEK!! Minden sör elfogyott! A Pista mindenkit megh√≠vott egy sörre, s√Ķt a j√°t√©k közbeni elfogyott sört is p√≥tolta!

Sok humor, kacag√°s,√©s a K√©ri fantasztikus magyar szavai tett√©k az  est√©t felejthetetlenn√©!

Reggel hamar oda√©rtünk Handlov√°ba, √©pp bef√Ľtöttek! Az√©rt a kapu most hamarabb megjött!

A friss √©s vadi√ļj j√°t√©kosok  a nap v√©g√©re sz√©pen belejöttek  a j√°t√©kba! Az√©rt a m√©rk√Ķz√©s többet √©r, mint az edz√©sen elkövetett j√°t√©k!

Az utols√≥ m√©rk√Ķz√©sre,, k√©rtem Pista bartomt√≥l 2 j√°t√©kost, mint k√©s√Ķbb kiderült ikrek voltak! B√°r ez rajtuk nem l√°tszott! V√©gre volt cser√©nk! A Szil√°rd v√©gig b√≠rta a napot csere n√©lkül. A többiek n√©ha lejöttek cser√©lni!

Az IKP BYCI-t verhettük volna, de nem jött össze, pedig titkon rem√©lte mindenki! Az utols√≥ meccsen m√°r az √ļjak is meg√©rtett√©k  a j√°t√©k l√©nyeg√©t! Igazi beavat√°s volt!

A Szil√°rd hull√°ra futotta mag√°t, sajnos nem vittünk bemeleg√≠t√Ķ kr√©met, pedig a hideg miatt, √©s a cser√©k hi√°nya miatt kellett volna! Majd legközelebb!

Szeg√©ny K√©ri megfagyott a cserepadon! Belek√≥stolt a Kelet var√°zs√°ba, de v√©gig j√≥ kedv√Ľ volt!

Megig√©rtem neki, hogy ha  2012-ben Kanad√°ba megyünk, pontosabban Montre√°lba, akkor √°truccanunk hozz√° RHODE ISLAND-be!


Miel√Ķtt haza√©rtünk volna Szombathelyre, hazavittük B√Ķbe a Szilit, Bükre a Balit!

Mindenki fáradtan és izomlázzal a lábában tért nyugovóra!

Köszönöm fi√ļk, hogy meg√©rtett√©tek,hogy a  nem mondhatjuk le a bajnoki fordul√≥t, mert akkor örökre elvesztettük volna hitelünket!


Nem buli meccsr√Ķl volt sz√≥, hanem bajnoks√°gr√≥l! Sajn√°lom, hogy ezt nem √©rtett√©k, illetve nem fogt√°k fel azok, akik sim√°n eljöhettek volna 1 NAPRA!


Rem√©lem lesz hasonl√≥ szitu√°ci√≥ban r√©szük???!!!!

Ut√≥irat: M√©g azt is felaj√°nlottam, hogy költs√©gmentesen eljöhet az akinek esetleg anyagi gondja lenne!
De sajnos ez is kevés volt!


Pedig még azzal is próbálkoztam, hogy a fordulót halasszuk el februárra!
De tudtam, hogy ez nem fog menni, mert a febru√°ri rendez√Ķ a CHOR√Č Vrany!


A következ√Ķ m√°rciusi fordul√≥ban, pedig meg kell nyernünk mindk√©t meccset, hogy a r√°j√°tsz√°sban bennt legyünk az els√Ķ n√©gyben, mert szerintem mi vagyunk minimum a harmadik legjobb csapat, de a SIBIRSKi TIGRi is verhet√Ķ lenne, ha ide√°lis csapattal tudn√°nk legal√°bb egyszer fel√°llni!
√Čs ez a m√°sodik hely lenne!

EREDM√ČNYEK


Szak√°ly FerencA cikk tulajdonosa: Magyar Inter-Crosse Egyes√ľlet 2002.
http://www.inter-crosse.hu/

A cikk webcŪme:
http://www.inter-crosse.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=130