BEFEJEZÖ FORDULÓ SZLOVÁKIÁBAN
DŠtum: 2010. mŠrcius 24. szerda, 20:29
Rovat: Hírek


Csak a h√Ķskorban utaztunk enn√©l többen Szlov√°ki√°ba.
2004 √Ķsz√©n a Szlov√°k Kup√°ra 5 kocsival 22 f√Ķ azaz 2 csapat utazott.
Most Szombathelyr√Ķl 9 f√Ķ, S√°rosdr√≥l 4+3 f√Ķ utazott.
K√©t S√°rosdi √ļjonc is debüt√°lt, sikerrel!
A Red Dreamcatchers v√©gre kell√Ķ l√©tsz√°mmal j√°tszhatott!Az el√Ķz√Ķ fordul√≥ ut√°n többen fogadkoztak, hogy az utols√≥ fordul√≥ra eljönnek.
Sikerült is. Csak a tesi szakosok hi√°nyoztak? Viszonylag id√Ķben indultunk.
A meghirdetett 17 √≥ra ut√°n 15 perccel. √Čn voltam pont h√©tv√©g√©s a koleszban..
V√©gre eltudott velünk jönni k√©t profi n√Ķi j√°t√©kosunk is: AXI √©s Era. J√≥t tettek a csapattal, mert a hangulat is feljavult! A szok√°sos 9 szem√©lyes Renault Traffic-ot kaptuk. A sof√Ķrünk Bali volt! Gy√Ķrig el√Ķl ültem, majd az Axi ült az Era mell√©. Ketten jobban elf√©rtek el√Ķl! A m√°sik BRIG√ĀD-dal Kom√°romban tal√°lkoztunk, b√°r kicsit k√©sve √©rkeztek, mert sok kocsma esett az √ļtba mondt√°k. A hidat jav√≠tj√°k, √≠gy kerülgettük a ny√°rf√°kat √©s a sportszer√Ľ szlov√°k aut√≥kat. A m√°sik aut√≥ban Fibi, Giorgio, Bal√°zs √©s a kis Giorgio ült. A m√°sik kocsi 20 perc k√©s√©ssel jön mögöttünk mondt√°k. 22.20-ra √©rtünk a sz√°ll√°sra, pont, amikor a mi Pist√°nk √©rkezett. Bepakoltunk a szob√°ba, p√°ran ottmaradtak, hogy a wiskyt c√≥l√°val bekeverj√©k..Mi szok√°s szerint a Tesc√≥ba mentünk kaj√°√©rt √©s „k√©k” sör√©rt. Majd a sz√°ll√°son megkaj√°ltunk. A 20 perc k√©s√©sb√Ķl vagy 2 √≥ra lett, de v√©gül is √©ps√©gben befutott a szurkol√≥i külön√≠tm√©ny. Reggelig besz√©lgettünk, √©s „k√©k” sört puszt√≠tottuk, persze a m√©zes p√°lesz is fogyogatott, √©s a whisky is!
A reggeli felkelés már nehezebben ment egyeseknek.
8 √≥ra 15 körül √©rtünk a csarnokba. B√Ķven volt id√Ķnk bemeleg√≠teni, s√Ķt m√©g sokat l√Ķttünk kapura is! Sajnos nagy h√°tr√°nyunk, hogy csak itt tudunk j√°tszani komoly ellenf√©l ellen. √ćgy az els√Ķ negyed elsz√°llt, a m√°sodik is. A harmadikban l√Ķttünk zsin√≥rban 5 g√≥lt. Ekkor a rem√©ny felcsillant!! J√°tszhattak az √ļjoncok is, sikerült azalatt a 2-3 edz√©s alatt az alapokat megtanulniuk. Itt m√°r csak a szab√°lyokat kellett √©l√Ķben alkalmazniuk. V√©gül is 26-20-ra kikaptunk! A m√°sodik meccsen b√≠r√°skodtunk: a szok√°sos Bali-Giorgio p√°ros.
A m√°sodik meccsen nyernünk kellett, hogy az els√Ķ n√©gybe kerüljünk. Legut√≥bb nyer√Ķ √°ll√°sb√≥l  az utols√≥ m√°sodpercben döntetlenre mentette Szil√°rd a csapatot! Most is szinte v√©gig vezettünk! Az utols√≥ 2 percben vagy n√©gy g√≥llal! De most a szerencse is mell√©nk √°llt, mert 25: 24 re nyertünk! V√©gre! B√°r a Sibirski Tigri ellen szerettünk volna j√°tszani, de ehhez a Chor√©t is vernünk kellett volna! Több es√©lyünk lett volna ellenük, mint ahogy ezt az ellenük j√°tszott 2 meccs is bizony√≠totta.
Gyorsan lefürödtünk, √©s 19 √≥ra√°ra haza is √©rtünk a csapattal.
Legközelebb √°prilis 24-√©n j√°tszunk a r√°j√°tsz√°sban, √©s ak√°r els√Ķk lehetünk a szab√°lyok szerint!
De a harmadik hely az kötelez√Ķ, mert  re√°lisan az a meg√©rdemelt helyünk!
Rem√©lem, hogy a következ√Ķ azaz az utols√≥ fordul√≥ra m√°r v√©gre a teljes csapat eltud jönni!
Természetesen a Laller és a Csói Gabi is!!

Szak√°ly Ferenc

Eredm√©nyek: letölthet√Ķ
A cikk tulajdonosa: Magyar Inter-Crosse Egyes√ľlet 2002.
http://www.inter-crosse.hu/

A cikk webcŪme:
http://www.inter-crosse.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=131