2004 II. PANNON NEZETKÖZI INTER-CROSSE KUPA VÉGERDMÉNYE
VAS NÉPE


Olasz siker a nemzetközi tornán

2004-04-14


Ezüstérmes lett a magyar inter-crosse csapat
Szombathely (tg) - Nemzetközi inter-crosse kupának adott otthont az elmúlt hétvégén a Berzsenyi Dániel Fõiskola sportcsarnoka. Négy ország öt csapata lépett a pályára.


A II. Pannon Inter-Crosse Kupán Olaszországot Szombathely testvérvárosa, Lecco képviselte. Svájcból Ri-ckenbach város csapata, szlovákiából Prievidza együttese érkezett a vasi megyeszékhelyre. A magyar színeket két szombathelyi gárda képviselte.
Lecco csapata kiemelkedett a mezõnybõl, az olaszok minden mérkõzésüket megnyerték. Az ötödik helyen végzett svájciak valószínûleg jobb szereplésre számítottak, hiszen jelenleg harmadikok a viláranglistán, és júliusban inter-crosse világbajnokságot rendeznek otthonukban (melyre a magyarok is hivatalosak). Magyarország I. csapata és a szlovák gárda azonos pontszámmal fejezte be a nemzetközi tornát, itt az egymás elleni eredmény döntött, melyben a szombathelyiek bizonyultak jobbnak, így a hazaiak léphettek fel a dobogó második fokára.
Eredmények: Szlovákia- Magyarország II. 23:11, Magyarország I.-Svájc 18:18, Magyarország II.-Svájc 18:16, Magyarország I.-Szlovákia 20:14, Olaszország-Magyarország II. 20:12, Magyarország II.-Magyarország I. 15:20, Magyarország I.-Olaszország 9:19.
Végeredmény: 1. Olaszország 10 pont, 2. Magyarország I. 7, 3. Szlovákia 7, 4. Magyarország II. 3, 5. Svájc 1.


2005. III.PANNON NEMZETKÖZI INTER-CROSSE KUPA BEHARANGOZÓJA
VAS NÉPE

III. Pannon Inter-Crosse Kupa
2005-05-13


Szombathely (fp) - Négy csapat, két magyar, valamint a cseh és szlovák válogatott részvételével rendezik meg szombaton és vasárnap 9 órától a Berzsenyi Dániel Fõiskola sportcsarnokában a III. Pannon Inter-Crosse Kupát, amelyre a belépés mindkét napon díjtalan.2005. WORLD CUP PRÁGA ÉRTÉKELÉSE
VAS NÉPE


VII. inter-crosse világbajnokság
2005-04-30


Harmadik a magyar nõi, ötödik a férfi válogatott
Prága (fp) - A magyar férfi válogatott a sereghajtó ötödik, míg a magyar nõi csapat az utolsó elõtti, harmadik helyen végzett a Csehországban rendezett hetedik inter-crosse világbajnokságon.
Az elõzményekhez tartozik, hogy a sportág népszerûsítése érdekében tavaly nyáron létrejött a magyar-szlovák nemzetközi inter-crosse liga, amelyben tornarendszerû lebonyolítás alapján különbözõ helyszíneken (Kõszeg, Bábolna, Privievidza,, Bük, Nesvady) találkoztak a csapatok. Bár a vb elõtt még egy kétnapos edzõtáborozásra is lehetõsége nyílott a szombathelyiekbõl álló, Szakály Ferenc testnevelõ irányította magyar csapatnak, végül mégsem alakultak jól az események. Több meghatározónak mondott játkos nem utazott el Prágába, így a kezdés elõtt szertefoszlott a bronzérem reménye. A férfiak ennek megfelelõen alul is maradtak az összes mérkõzésükön - az olaszoktól 23:14-re, a franciáktól 30:16-ra, a csehektõl 42:7-re, a szlovákoktól 21:15-re kaptak ki - így a mezõnyben csak az utolsó, az ötödik hely jutott nekik. Öröm az ürömben, hogy egy magyar fiú, Varga László lett a világbajnokság gólkirálya.
Ami a hölgyeket illeti, nos a gyengébbik nem hat fõvel képviseltette magát, a létszám ki-egészült még hat cseh lánnyal, hogy teljes legyen a keret. (Ezek után egyébként érdekes világbajnokságról beszélni.) A hölgyek 34:13-ra veszítettek a házigazdákkal szemben, és 37:7-re kaptak ki Kanadától. A gallokat viszont legyõzték 30:16-ra, majd a rájátszásban ismét, ezúttal 33:18-ra. A magyar-cseh csapat így bronzérmes lett. A nõknél Kanada, a férfiaknál Csehország zárt az élen. A gyengébbik nemnél a jelen lévõ szakvezetõk szavazatai alapján Jaczkovics Zsuzsanna bizonyult a legjobb kapusnak. A helyszínen az is eldõlt, hogy 2006-ban hazánk ad otthont a világbajnokságnak.


2005. WORLD GAMES MALMÖ BESZÁMOLÓ
VAS NÉPE


"Nagyszerû csapatot alkottunk"
2005-08-25


Jövõre inter-crosse világkupát rendezhet Szombathely
Malmö (VN) - Az idei, sorrendben 18. inter-crosse világjátékokon Szakály Ferenc testnevelõ, a hazai szövetség elnöke képviselte hazánkat.
A világjátékokat évente rendezik meg, más-más helyszínen. A a mindenkori házigazda mindig nagy hangsúlyt fektet a helyi kultúra és népszokások bemutatására. A világjátékokon a sportág szerelmesei randevúznak egymással. Korhatár 18 évtõl akár 65 év is lehet. A versenyre idén tizenegy ország 64 játékosa jelentkezett. A rendezõk hat csapatot hoztak létre, ezeket a mezek színe alapján különböztették meg. Az együtteseket sorsolás útján alakították ki, nemre, korra, országra tekintet nélkül. Szakály Ferenc csapata, amely késõbb a torna gyõztese lett, két hölgybõl, egy franciából és egy ukránból, illetve hét férfibõl (két cseh és egy-egy magyar, svájci, francia, kanadai, svéd sportoló) állt. "Nagyszerû csapatot alkottunk a többi öt gárdával egyetemben. A verseny légkörét a játék, a barátság és egymás tisztelete jellemezte, az eredményesség másodlagos volt", osztotta meg tapasztalatait Szakály Ferenc. Malmõben döntöttek arról is, hogy jövõre a Magyar Inter-Crosse Egyesület rendezheti a 2006-os világkupát. Ez nem azonos a világjátékokkal. Ebben ugyanis válogatottak mérkõznek meg egymással, és általában 8-10 ország, a sportág legjobbjai - Csehország, Kanada, Olaszország, Franciaország, Svájc, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Németország, Svédország, Ukrajna, Görögország - vesznek részt rajta. A felsoroltak közül a legerõsebb bajnoksága Csehországnak van, nem véletlen, hogy a fejlõdés érdekében a következõ idényben a magyar inter-crosse csapatok is a cseh pontvadászatban szerepelnének. A cél, hogy minél jobban felkészüljenek a 2006 júniusában Szombathelyen rendezendõ világkupára, amelynek technikai lebonyolítását a Pannonsport Kft. koordinálja majd.Magyar Inter-Crosse Egyesület 2002.